0
8 In Tid

Tre förslag inför tidsomställningen inatt

Tre förslag inför tidsomställningen inatt

Då är det dags igen. Tidsomställningen har inte försvunnit så ännu en gång ska vi flytta fram klockan en timme. Det betyder att vi rubbar kroppens klocka och kommer kanske uppleva mer trötthet under ett par dagar. Det finns inte mycket vi kan göra åt att vi blir trötta men några få saker kan vi tänka på. Jag ger tre förslag inför tidsomställningen inatt.

Välj en bara

Som ni väl känner till är jag inte glad för denna tidsomställning som görs vid den här tiden på året och för egen del skulle jag kunna tänka mig att totalt strunga i omställningen alls. Bestäm en så håller vi oss till den sedan. Vintertid är så kallad normaltid och sommartiden ger oss fler soltimmar per år. Välj!

Tre förslag inför tidsomställningen inatt

Egentligen är det ju inte så att vi missar en timme. I alla fall inte om man tänker efter lite före men kroppen kommer känna att det är något lurt. Vad kan du tänka på för att minska trötthetskänslan? Här får du tre förslag:

1. Strunta i den sista surftimmen ikväll. Lägg dig istället. Tänk likadant på söndag.
2. Gör din måndagsplanering i helgen så vet du vad du ska ta tag i direkt och så slipper du fatta bestlut när du känner dig trött.
3. Planera in tid i kalendern för pauser. Ge kroppen och hjärnan möjlighet att vila. Det gäller alltid såklart men detta är ett bra tillfälle att tänka lite extra på det.

Hemma hos mig är klockan redan framflyttad. Vi brukar göra det vid 18-tiden. På så sätt luras vi till att tro att klockan är mer än vad den är och framför allt sonen. Svårt att förklara det där med att klockan inte är vad den visar. Det underliga är att jag går på det varje gång fast jag är helt medveten om det.

8 Comments

 • Reply
  Annica
  25 mars, 2017 at 19:58

  Smart att ställa om den redan nu! Hittills har vi ”ignorerat” ändringen så pass att allt rullat på som vanligt hos oss. 🙂

  • Reply
   Dorotea
   25 mars, 2017 at 20:26

   Det är så man ju brukar göra men det är inte helt dumt att lura den lilla hjärnan. Det blir lättare att få barnen i säng också.

 • Reply
  Linda
  25 mars, 2017 at 21:12

  Jag är lyckligt förskonade från att påverkas. Dock anser omställningen är meningslös och bör skippar

  • Reply
   Dorotea
   25 mars, 2017 at 21:23

   Vad skönt! Jag påverkas väldigt av den här omställningen. Jag tror att i längden mår vi bättre om vi bestämmer för en tid.

 • Reply
  Helena Roth
  25 mars, 2017 at 21:43

  Ja vilket smart tips att ställa om redan kvällen före!
  Och även jag skulle önska att vi skippade omställningarna helt! Jag skulle rösta på sommartid året om jag.

  • Reply
   Dorotea
   25 mars, 2017 at 21:54

   Att ändra redan på lördagen har hjälp oss. Sommartid är var jag önskar också men jag tror vi kan vänja oss vid vilken som.

 • Reply
  Efwa
  26 mars, 2017 at 07:56

  Så smart att ändra klockan i förväg. Eftersom jag ska resa i morgon måndag och klockan ringer redan halv fyra (halv tre i kroppen) hade vi väckarklocka idag också för att bli trötta tidigare ikväll.

 • Reply
  Ingela
  26 mars, 2017 at 19:10

  Jag lider också av tidsomställningen. Jag gillar mest normal tid. När hösten kommer så är det som kroppen andas ut av lättnad.

 • Leave a Reply