0
14 In entreprenörskap/ influencer

Summa summarum men inget simsalabim

ticse, summa summarum

Har du varit med om händelser fullspäckade av intryck, nya bekantskaper, ny kunskap och fantastiska samtal som fyllt hela dig med inspiration och berättelser för en lång tid framöver? Har du har varit med om så många saker att bägaren fullkomligt svämmar över och när du sedan ska sätta dig och skriva om det så kommer det inte ett enda ord? Så känner jag just nu när jag ska skriva detta inlägg, mitt försök till att sammanfatta de senaste dagarna i Stockholm. Så summa summarum here goes.

ticse, summa summarumEmilia, Clara och Alexandra.

Jag åkte upp till Stockholm i torsdags med siktet inställt på Grand Hotel Saltsjöbaden och jag anlände utan några problem. Jag checkade in och gjorde mig snabbt hemmastadd på rummet. Jag tog mig en tur runt i det fantastiskt vackra hotellet och åt sedan middag tillsammans med Alejandra och Emilia.

En för tidig taxi

Fredagen började minst sagt kaotiskt. Jag skulle iväg till Aftobladet TV för att prata om boken och taxin var bokad till 06:30. En tid jag dubbelkollade hur många gånger som helst under torsdagen för att vara helt säker på att jag skulle vara uppe i tid på morgonen. Jag vaknade ungefär som jag brukar och satt och läste i min säng i godan ro och kände att det var skönt att ha gott om tid men så ringer telefonen. Vem sjutton ringer klockan 05:35 på morgonen? En taxichaufför som undrar vart jag tagit vägen. Jag frågar förvirrat vad klockan är och varför han kommit en timme för tidigt. Jag hoppar i kläderna och känner mig väldigt tacksam för sminkösen som ska fixa ordning mig. Jag blir sedan sittande i en soffa på Aftonbladet i väntan på smink och sändning. På teven i rummet gick programmet Nanny som jag helt glömt bort funnits. Inslaget om prokrastinering kan du se här.

Fredag

När jag kom tillbaka till hotellet drog konferensen igång i full fart och jag lyssnade och lyssnade och försökte få all information att stanna kvar i mitt huvud. Overload helt klart. Alla föreläsningar gav mig något att tänka på och en lång att göralista för förbättringar av mina sociala kanaler. Jag kommer sitta i veckor nu för att åtgärda det jag vill och behöver få gjort. Många saker som ingen kommer att se men också några som kommer synas både här på bloggen och på Instagram.

ticse, summa summarumUnderbaraClara inledde konferensen.
ticse, summa summarumYouTubestjärnorna. HejaInternet-Jocke, TheSwedishLad-Martin och Felicia

På kvällen var det dags för  After Work med efterkommande galamiddag. Jag hade inte tänkt vara med så i min packning fanns ingen galaklänning. Note to self: packa alltid galakläder. Under kvällen delades det ut pris till Årets medlem vilket självklart blev Elin med Teknifik och det annonserades att fler priser kommer ges under konferens i höst.

ticse, summa summarumVi blev bjudna på drink gjord med ”trasiga” äpplen.

ticse, summa summarum

ticse, summa summarumUtdelning av pris till Årets medlem.
ticse, summa summarumHurra! Elin ”Teknifik”.
ticse, summa summarumEn rörd Linda.
ticse, summa summarumMitt gullefjun Alejandra.

Lördag

Andra dagen var det dags för workshops där jag sett fram emot matfotostyling med Made by Mary. Inte för att jag fotograferar mat speciellt mycket utan för att jag såg fram emot bra tips för mitt fotograferande vilket jag känner att jag fick. Den sista workshopen handlade om sälj och den önskar jag hade pågått en hel dag. Den var amazing. Linda och Alejandra kan vi få en heldag med den här mannen?

ticse, summa summarumStyling av mat.
ticse, summa summarumFinfina Emilia. Mitt sällskap båda dagarna.

Summa summarum

Det går inte att göra dessa dagar rättvisa i ett blogginlägg utan för det skulle jag behöva skriva en hel bok och då skulle jag antagligen inte kunna fånga känslan ändå. Så jag summerar med en lista med det viktigaste helt enkelt. Helt utan inbördes ordning.

Vad tar jag med mig från den här konferensen?

√ Fantastiska möten!
√ Jag träffade och pratade med två av mina favoritbloggare, Clara Lidström och Sara Rönne. Glad är jag!
√ UnderbaraClaras föreläsning om hennes arbete till där hon är idag. Många konkreta tips. Riktigt bra.
√ Matfoto med Made by Mary.
√ Sälj med Michael Rosen. Massor att fixa nu. Gaah!
√ Wildas Instagramkonto. Wow, säger jag! Nu vill jag starta ett till konto, men om vad?
√ Teknifiks föreläsning fick mig att tänka till kring strategier vilket ju alltid är bra att ha. Elin vann priset Årets medlem.
√ Riktigt god mat. Maten var vegetarisk under dagarna och vegansk på galamiddagen.
√ Det trevliga säållskapet under galamiddagen. Tack HejaInternet-Jocke, TheSwedishLad-Martin, Emilia och Alejandra.

Nu ska jag ta allt jag har lärt mig och skrida till verket för det är definitivt inget simsalabim i influencervärlden. Det handlar om hårt arbete.

14 Comments

 • Reply
  Paulina Gunnardo
  2 april, 2017 at 20:31

  Så roligt att få träffa dig IRL 🙂 Hoppas vi ses snart igen!

  • Reply
   Dorotea
   3 april, 2017 at 10:58

   Ja, verkligen roligt. Jag hoppas verkligen vi ses igen 😀

 • Reply
  Ingela
  2 april, 2017 at 20:53

  Spännande med influencers convention och du verkar ha haft väldigt trevligt. Är konferensen varje år? Kollade även inslaget på Aftonbladet. Gillar ditt råd med att gå baklänges från när det ska vara klart och att man då får en bättre överblick när det ska vara klart. Det ska jag testa.

  • Reply
   Dorotea
   3 april, 2017 at 10:59

   Konferensen är varje år. Till och med två gånger om året har jag för mig. Vad roligt att du tittade på TV-inslaget och att du fick ett tips att jobba med.

 • Reply
  Stella Scott
  2 april, 2017 at 21:05

  I sanning, online är en gruva! Det låter som härliga dagar, och jag förstår verkligen känslan av overload. Jag tycker själv att Jag aldrig hinner med.

  Jag brukar säga att varje aktivitet är som ett isberg. Ska du ändra en futtig liten länk på toppen, så måste du följa den neråt, Åt sidan, neråt, Bakåt, neråt, Runt runt runt, eftersom allting är kopplat till varandra. Den som inte är insatt har inte en aning om vilket enormt arbete som ligger bakom.

  • Reply
   Dorotea
   3 april, 2017 at 11:02

   Ett isberg helt klart. Varje liten detalj kräver en massa vridningar innan det är klart. Bloggjobb är tuffare än man tror helt klart.

 • Reply
  Clara
  2 april, 2017 at 21:33

  Så himla coolt är du. Nu bygger vi våra emperium tycker jag.

  • Reply
   Dorotea
   3 april, 2017 at 11:03

   YES! Here we come och vi tänker inte ursäkta oss.

 • Reply
  The Influencer Convention på Grand hotel Saltsjöbaden ⋆ Emilia Westerstrom
  3 april, 2017 at 00:03

  […] Rönne/Träningsglädje Katta/Bucketlife LaLinda Dorotea/Tidscoachen Anna/Beautifullife Clara […]

 • Reply
  Beautiful Life
  3 april, 2017 at 08:37

  Jag är fortfarande lite chockad över taxichauffören och att bli hämtad en timma för tidigt, haha!

  Gillar din sammanfattning! Och speciellt de två sista meningarna, det är så lätt att tro att det var en slump att det gick så bra för alla andra, men de gör alla sitt hårda jobb som du säger!

  Hoppas vi ses snart igen!
  Kram från
  Anna

  • Reply
   Dorotea
   3 april, 2017 at 11:04

   Hahahaha! Ja, det var helt klart en smärre chock. Jag är väldigt glad att jag vaknar tidigt.

   Bakom framgång ligger alltid hårt arbete.

   Jag hoppas också vi ses snart så vi faktiskt får möjlighet att prata.

 • Reply
  Wilda
  4 april, 2017 at 14:23

  Så kul att träffa dig! 😀 Heja heja med Instagram nu och tack så jättemycket för att du kom på föreläsningen!

 • Reply
  Jeanette
  4 april, 2017 at 19:19

  Jag känner likadant efter Michael Rosen föreläsning! Det var verkligen en ögonöppnare för mig när jag satte på mig hans pr-glasögon och verkligen synande min blogg utifrån.

 • Reply
  THE INFLUENCER CONVENTION 2017 - MIN SAMMANFATTNING - Gott för själenGott för själen
  7 april, 2017 at 10:09

  […] 1, Träningsglädje del 2,  Underbara Clara, Beautiful life, Clara Toll, Bisonblog, Wallenrud, Dorro, En Emilia del 1, En Emilia del 2, Annika Bäckström del 1, Annika Bäckström del 2, […]

 • Leave a Reply