0
6 In lista/ Vad blir ditt fokus?

Min önskelista i december

önskelista i decemberSista månaden på året är här och för mig börjar arbetsåret gå mot sitt slut. Jag gör mitt sista uppdrag för året den 6 december och efter det börjar jag knyta ihop säcken som jag kallar för 2017. Men samtidigt vill jag inte att december ska försvinna i ett virrvarr av sorterande av papper och avslut på projekt. Jag har därför skrivit en önskelista över vad jag vill ha gjort när december är slut.

önskelista i decemberMitt december

Jag har alltid som mål att få så mycket klart som möjligt så att jag kan njuta under hela december. Jag vill ha tid för barnen, handla de julklappar jag har kvar i lugn och ro och gå på adventsmys hos vänner. Jag kan erkänna att jag lyckats sämre med det i år men samtidigt är jag glad för alla fantastiska uppdrag jag fått utföra. Det är alltså inte bara negativt att jag inte kan säga att jag är klar med allt och nu ska jag ha det lugnt hela december. Det är också ett kvitto på att det arbete jag gör uppskattas av andra.

önskelista i decemberWalk the talk

Med det sagt så känner jag ändå att jag behöver ta mig själv tillbaka till kärnan. Tillbaka till det jag förmedlar till mina klienter och följa mina egna recept. Jag är noga med att leva som jag lär eller walk the talk som man säger på engelska. Därför tänker jag skriva en önskelista över vad jag vill känna och uppleva under december. Som en påminnelse. Jag kallar det önskelista men du får kalla den vad du vill.

önskelista i decemberMin önskelista i december

 • mysa med familjen varje adventsöndag
 • ha supertrevligt på advensmys hos världens bästa Hanna
 • njuta av de lugna stunderna som jag noga planerar in
 • ha roligt med förberedelserna inför planeringsMARATON
 • läsa böckerna som ligger och väntar på mig sedan flera månader tillbaka
 • börja se Stranger Things så min dotter slutar tjata på mig
 • delta/hjälpa till i något välgörenhetsprojekt om möjligt
 • fira väl utförda uppdrag under 2017
 • fira mina uppnådda mål. De jag satte den här tiden förra året
 • fortsätta min uteslutningsdiet och vara superstolt över mig själv
 • ha 2018-års grovplanering klar den 30 december
 • avsluta BNI-året med att sammanfatta och sätta mål för nästa år och gå på julfest såklart
 • skratta massor med släkten på julafton
 • njuta av tolvslagsskålen och glädjas över ett nytt år
 • sitta i soffan och bara titta på granen när resten av familjen har lagt sig. Jag verkligen älskar att göra det under december. Det är en speciell känsla.
 • tacka nej till tidskrävande förfrågningar eller be att få skjuta det till januari

Ja, som ni ser så är det en rejäl blandning mellan arbetsrelaterat och fritidsaktiviteter. Det är så mitt liv ser ut. Jag kan roas och njuta lika mycket av arbete som socialt umgänge med familj och vänner. Jag arbetar ju med det jag älskar att göra.

Har du någon önskelista över vad du vill göra, känna och uppleva i december?

6 Comments

 • Reply
  Helena Roth
  1 december, 2017 at 21:24

  Hm du. Det var ju en riktigt fiffinurlig fråga (som dina frågor allt som oftast är) den där.
  Just nu önskar jag att fler får upp ögonen för dagens nysläppta jul/adventsskiva Vi är i advent, som bla min kör deltar i: https://herothecoach.com/2017/12/01/vi-ar-i-advent/

  • Reply
   Dorotea
   2 december, 2017 at 11:32

   Fiffinurliga frågor kanske är min grej. Vad roligt med en adventsskiva. Jag ska kolla in.

 • Reply
  Annette Andersson
  2 december, 2017 at 05:25

  Vilken härlig lista! Jag gjorde nyss en liknande och känner jag är på rätt väg att få balans mellan ”måsten” och ”önskningar”.
  Blev lite nyfiken, vad innebär din punkt ”avsluta BNI-året”? Vadstår BNI för?

  • Reply
   Dorotea
   2 december, 2017 at 11:33

   Gott med balans. Visst är det så att några ”måsten” behöver bli gjorda även i december. BNI är ett affärsnätverk som jag är medlem i. Det där frukostmötet jag går på varje onsdag.

 • Reply
  Anna/Webbtanten
  2 december, 2017 at 10:07

  December är alltid en månad av mycket jobb som ska avslutas (ska lansera 6 sajter den här månaden) och massor av glädje och härliga häng med vänner och familj. Jag brukar aldrig göra sådana där listor, det ställer till det lite för min kreativitet och spontanitet. VI är alla olika 🙂 I slutet av december rundar jag gärna av året med reflektioner över året och tankar om nästa år.

  • Reply
   Dorotea
   2 december, 2017 at 11:35

   Jag behöver listorna för att känna att jag kan vara spontan. Jag är extremt flexibel och älskar att vara spontan. Listorna är som en påminnelse till mig vad det är jag vill fokusera på. Runda av året med reflektioner är en fin vana tycker jag. Jag älskar mellandagarna när jag sitter med det varje år.

  Leave a Reply