0
12 In personlig utveckling

Jag fick smaka på min egen medicin

Jag fick smaka på min egen medicin”Skomakarens barn går i trasiga skor” är ett känt uttryck som anspelar på att en expert inte är så bra på att applicera sin kunskap på sig själv. Jag fick smaka på min egen medicin i tisdags kväll. Inte när det gäller planering utan i vad jag klarar av när inte allt är som det ska.

Jag fick smaka på min egen medicinEn krasslig känsla

I tisdags började jag känna mig lite krasslig. Jag är inte helt återställd och insåg att feber var på väg och jag var så där fasligt trött igen. Jag satt och pratade med en vän och kollega och klurade på hur jag skulle hantera nästa dag. En dag full med möten. Alla var möten som jag verkligen ville vara med på.

Jag fick smaka på min egen medicinVänd på frågan

Min kollega ställde en fråga som jag så ofta ställer till andra. Jag kan säga att jag vägrade att svara på den och fnittrade mest åt min egen dumhet. Det här med självdistans det har jag oftast och detta blev roligt och seriöst på samma gång. Hon frågade mig:

Vad skulle du rekommendera en vän eller en klient i samma situation?

Ni förstår varför jag började fnittra. Jag hade ju med största sannolikhet svarat att det är okej att vara sjuk och att det bästa är att stanna hemma och vila. Så eftersom jag insåg min egen dumhet rätt så snabbt avbokade jag mina möten och gick och la mig.

När du står inför ett beslut så vänd på frågan så den är riktad till någon annan och se vad du svarar då och jämför det med vad du själv svarade. Antagligen kommer du närmare sanningen då.

Jag fick smaka på min egen medicinOm att smaka sin egen medicin

Jag tror att detta händer de flesta. Det här med att vara otroligt bra på att ge andra råd men sämre på att använda samma råd på sig själv. Självförnekelse är inte ovanligt och på något sätt verkar det som att det inte alltid spelar så stor roll hur bra självkännedom man har. Jag är ingen överkvinna. Varken idag, igår eller imorgon. Jag fick helt enkelt smaka på min egen medicin och oj, så nyttigt det var.

Fotona är tagna av Jennifer Sandström under en AW för ett par veckor sedan.

12 Comments

 • Reply
  Malin Your Lifestyle Coach
  21 september, 2017 at 08:20

  Älskar bilderna, det syns att du sitter där och fnittrar! Underbart blogginlägg!

  • Reply
   Dorotea
   21 september, 2017 at 14:58

   Hihi! Fnitter är bra.

 • Reply
  Annica
  21 september, 2017 at 08:27

  Men så härligt ändå med den självinstinkten. 😀 Och jag förstår att du fnittrade åt det hela. 😀 Hoppas du kryar på dig och bli bra snart igen 😀

  • Reply
   Dorotea
   21 september, 2017 at 15:11

   Självinsikt är alltid intressant om än chockande ibland. Jag fick en ny aha-upplevelse idag.

 • Reply
  Anna, New York – My Bite of the Big Apple
  21 september, 2017 at 12:34

  Vilket bra tips! Det är så lätt att bli hemmablind. Gillar verkligen din blogg som är väldigt matnyttig. Keep up the good work!

  • Reply
   Dorotea
   21 september, 2017 at 15:12

   Tankeställare är fint om än irriterande ibland. Vad roligt att du tycker om bloggen. Välkommen hit!

 • Reply
  Helena Bartmar
  21 september, 2017 at 12:56

  Nyttigt sånt. Att få en tankeställare ibland. Men man känner sig lätt knasig varför man inte tänkte ut det själv först utan behövde bli påmind. Krya på dig.

  • Reply
   Dorotea
   21 september, 2017 at 15:12

   Ja men visst är det så. Hur kan jag som jobbar med detta inte komma på det själv. Grrr….

 • Reply
  Gunnar F Novik
  21 september, 2017 at 15:20

  Så bra. Perspektivet. Att ändra på det egna kan ge häftiga insikter.
  (Fnittrade också lite, faktiskt)

  • Reply
   Dorotea
   21 september, 2017 at 18:02

   Helt klart häftigt. Bör göras ofta. Härligt med lite fnitter 😀

 • Reply
  Ewa Pihl
  22 september, 2017 at 15:31

  Det är den största av självinsikter.. hahaha..

  • Reply
   Dorotea
   22 september, 2017 at 17:19

   Hahahaha…verkligen!

  Leave a Reply