Det är kanske inte en självklarhet att morgonen blir så där god som en kan önska. Det finns några saker som helst ska klaffa för att en ska hoppa ur sängen snabbt och lätt. Jag är säker på att vi alla har våra små rutiner kring hur morgonen ska se ut och dessa vanor kan vara avgörande för att just din morgon ska fungera. Har du koll på dessa? Min främsta är att jag behöver tystnad. Jag tycker inte om att prata det första jag gör på morgonen men framför allt ogillar jag när någon pratar med mig.

Här får du 5 steg till en god morgon:

1. Gå och lägg dig i god tid på kvällen
Din läggtid ska vara anpassad till den tid du går upp på morgonen. Att sova tillräckligt antal timmar per natt är väldigt avgörande för hur glatt du hoppar ur sängen nästa morgon.

2. Ha en bestämd gå-upp-tid
Kroppen tycker om att gå upp samma tid på morgonen. Om du har en bestämd tid så kommer du märka att du vaknar av dig själv vid den tiden efter ett tag. Du måste inte gå upp den tiden på helgen om du inte känner att det fyller ett gott syfte.

3. Starta dagen med rörelse
På natten är vi stilla så kroppen mår bra av en liten genomkörare direkt när den vaknar. Det behöver inte vara ett svettigt styrkepass utan det räcker gott med lite rörelseträning i form av yoga eller enkla stretchövningar. Det sätter igång blodcirkulationen och väcker både kroppen och hjärnan till liv. Det sätter igång hormon i kroppen som gör oss pigga och pigg vill du ju vara på morgonen.

4. Se över din dag
För att få en lugn och stressfri dag är det smart att du ser över vad som ska hända under dagen. Gör en planering över dina uppgifter så kommer dagen löpa på smidigare. En planering gör att du kan släppa den typen av tankar och fokusera på det du ska göra istället. Att starta dagen med en plan gör det mesta lite enklare.

[bctt tweet=”Att starta dagen med en plan gör det mesta lite enklare.”]

5. Ge dig själv inspiration
Glöm inte bort att göra något för din egen skull. Läs en artikel du tänkt läsa eller bok som inspirerar dig. Lyssna på en föreläsning på nätet eller podcast som roar dig. Det ska vara något som ger dig inspiration och inte bara är något som är nödvändigt för dig för att klara en uppgift. Inspirationen kan du ta med dig i dina uppgifter genom dagen.

Självklart är det så att en kopp kaffe eller te gör en morgon lite bättre och att sedan äta en god frukost är ett måste. Vad du lägger in i din morgon bestämmer du såklart själv men dessa 5 steg kommer att underlätta mycket för dig och du kommer dessutom att känna dig piggare under dagen. Vilken tid du väljer att gå upp är upp till dig men för att du ska hinna med att få en god morgon så behöver du minst en timme för att starta upp före du äter frukost.

Har du koll på vilka dina små avgörande saker är för att din morgon ska bli bra? Ta en liten stund och fundera på det. Det gör skillnad att veta vad det är som gör att det blir bra.

tikka (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *