0
7 In årskrönika 2017

Årskrönika 2017 – Samarbeternas år

samarbeternas årDenna veckan har jag tänkt fokusera på att se tillbaka på året 2017. Jag tycker alltid att det är svårt att skriva årskrönikor för jag blir så överväldigad att jag tycker det blir svårt att veta vad jag vill säga. Det händer ju så mycket under ett år. Men i år vill jag göra ett ärligt försök att skriva årskrönika där jag redogör för mina mål 2017 men också pratar om allt som hänt. Jag tänker att jag delar upp årskrönikan i fem inlägg. Detta är del 2 och handlar om samarbeternas år.

Samarbeternas år

Det här året har jag fokuserat jag på att hitta partners, samarbetspartners. Att driva företag så som jag gör är ensamt och ensam är inte stark. Under slutet av 2016 kände jag att jag hade kommit till den punkten i mitt företagande där jag inte längre ville stå för all kompetens. Jag kunde inte längre allt jag ville förmedla och utveckla. I och med det bestämde jag mig för att se om jag kunde samla ett team av kompetenta entreprenörer omkring mig.

Hur gick det?

När jag tittar tillbaka inser jag att det haglat personer omkring mig i år. Det var verkligen tid för det här. Det är så härligt när man kan känna det och faktiskt ta tag i det också. Jag känner mig otroligt nöjd med de fantastiska entreprenörer som jag nu har utarbetat fantastiska samarbeten med.

Jag håller mig inom min nisch men har plockat in personer som kan annat än mig. En yogalärare, en språkkonsult, en normpsykolog, en varumärkesstrateg, en businessdesigner, en fotograf och en bossbloggare. Visst är det en underbar blandning av kompetens. Jag blir helt lycklig av att läsa det själv.

Årets samarbetsskörd

Malin Hammar-Blomwall, Branding & Business Designer
Linda Brolin, fotografsamarbeternas årsamarbeternas årVi har tillsammans ett paket för företagare som behöver en sociala medier makeover. Malin skapar strategin, Linda fotograferar och jag utarbetar en tidsplan och hjälper till att göra inlägg. Vi kallar det för Sparkling Business.

Clara Lövenenhamn, Bossbloggensamarbeternas årVi två har ett riktigt kul projekt ihop som jag ser fram emot när vi kan lansera. Nu har vi dock lagt det på vänt för vi har båda haft en fullbokad höst. Det är viktigt att vara ärlig med hur mycket man faktiskt kan klara av.

Alexander Johansson, varumärkesstrateg
Anna Malcus, Yogalärare
Lina Bodestad, normpsykolog 
samarbeternas år samarbeternas år samarbeternas år
Detta är det stora projektet. En idé jag fick redan i början av året och sedan lät stanna i tanken tills jag hittade de perfekta personerna att samarbeta med. Vi har tillsammans grundat Workation Sweden som är en mikrokonferens för entreprenörer/småföretagare.

Efter att ha varit på en spontanplanerad workation med tre andra entreprenörer i januari och jag åkte därifrån full av energi så kände jag att detta saknas. Det saknas för dem som driver mindre företag och inte riktigt platsar på större konferenser där känslan av anonymitet snabbt blir påtaglig. Jag önskade en möjlighet till personlig utveckling och företagsutveckling i ett.

Anna Malcus, Yogalärare
Carl Ahlstrand, Språkkonsult 

samarbeternas årHär snackar vi drömprojekt. Jag är projektledare för en bokproduktion. Anna skriver bok, Carl är redaktör och jag ser till att planen hålls. Helt fantastiskt spännande och roligt att få vara en del av detta arbete. Jag älskar att se böcker skapas.

Det bästa här är nästan att det inte är jag som ska skriva bok. Jag slipper skaparångesten. Istället får jag fokusera på planerings- och strategibiten samt marknadsföring och PR. Vilken lyx.

Jennifer Sandström, Forever abroad Always at home
Anna Fernmo, Schysst Va

samarbeternas år

Det här är inte ett samarbete om man ska vara noggrann men jag blir så glad när vi ses. Vi pratar bloggande, Influencer marketing och sociala medier i allmänhet när vi ses. Det är strategi kring att driva en blogg och hantera andra sociala medier och skapa en tydlig enhet. Så även om vi inte har ett samarbete så ser jag våra trevliga träffar som ett kunskapsutbyte som verkligen gör skillnad.

Så vad säger ni? Visst är det magiskt.

Läs även DEL 1

7 Comments

 • Reply
  Mia Bergvall
  20 december, 2017 at 11:59

  Vilken dreamteam du har fått ihop! Jag hoppas att mitt 2018 kommer innehålla massa inspirerande människor! Det lär det garanterat göra eftersom jag fått nytt extrajobb samt kommer ha praktik under våren!

  • Reply
   Dorotea
   22 december, 2017 at 01:43

   Det är verkligen ett dreamteam. Vad spännande med extrajobb och praktik. Då har du massor med mina möten att se fram emot.

 • Reply
  Charlotte
  20 december, 2017 at 15:56

  Wow, vad mycket grejer du hinner med. Vad bra att du tar ledigt en del under sommaren för att få tid med att vara du också 🙂

  • Reply
   Dorotea
   22 december, 2017 at 01:44

   Jag brukar hinna mycket men som du säger, jag tar ledigt under sommaren. Och jag är väldigt bra på att vara ledig under resten av året också.

 • Reply
  Maria - hälsokonsult och professionell tränare
  20 december, 2017 at 17:51

  Vilket år och vilka härliga samarbetspartners! Glad för din skull att du haft tålamod att vänta in rätt tid för rätt projekt med rätt människor. Ensam är inte stark, speciellt inte som egenföretagare.

  • Reply
   Dorotea
   22 december, 2017 at 01:45

   Tack! Väntan är väl värd det. När det är dags så kommer det. Som du säger behöver vi egenföretagare en stark kärna av människor med oss.

 • Reply
  Årskrönika 2017 - jag, bara jag - Dorotea Pettersson, tidscoach
  23 december, 2017 at 13:51

  […] Del 2 – Årskrönika 2017 – samarbeternas år […]

 • Leave a Reply