0
29 In lista/ personlig utveckling

Älskar du också listor? Här är en perfekt bok för dig

Inlägget innehåller affiliatelänkar


Älskar du också listor?

Älskar du också listor? Jag har älskat listor så länge jag kan minnas och när jag förra året letade julklapp till min syster så lyckades jag kombinera min kärlek till henne och min kärlek till att skriva listor. När jag surfade bland böckerna i nätbokhandeln föll jag för en bok jag sett tidigare och funderat på att köpa. Denna gången slog jag till när jag insåg att den fanns på svenska och inte bara engelska. Det blev en ”52 listor för ett lyckligare livav Moorea Seal. Både till mig och min syster. Vi älskar båda listor.

Älskar du också listor?En perfekt bok för listälskaren

Hur kan någon som jag inte falla för den här boken? Det är ju listor. 52 stycken. Jag får roa mig med att fylla i en lista i veckan som samtidigt får mig att tänka till och jobba med mig själv. Jag vet inte om det finns något som är bättre än det. Det är ingen matlista eller att göra lista vi pratar om här utan listor som är av värde i din personliga utveckling. Du får fundera, analysera och rota i ditt inre.

Det är inte enkla utan snarare lite kluriga. Vissa listor är på sådant som kan kännas självklart medan andra gör i alla fall mig lätt förvirrad i första anblicken.

Älskar du också listor?Självreflektion och personlig utveckling

Boken innehåller alltså 52 listor. En för varje vecka. Varje vecka behandlar ett nytt ämne som du skriver en lista kring. Alla listor syftar till självreflektion och personlig utveckling. Exempel på listor är: Erfarenheter eller tillfällen i livet som har fått dig att känna att du lever fullt ut eller De bästa möjligheterna andra har gett dig i livet. Du får helt enkelt möjlighet att reflektera över hur ditt liv ser ut, vad det ger dig och vad du gör för avtryck i världen.

Till varje lista finns en ruta med något du kan göra för att förtydliga det du just skrivit om. Det är klokt att alltid agera på det man precis funderat på eftersom du då kan skapa förändring eller förbättring.

Listorna är sorterade i fyra kategorier: reflektera, bejaka, investera och förändra.

Älskar du också listor?Och igen, reflektion är viktigt

Reflektion är så otroligt viktigt. Utan att tänka efter och se hur det jag gör påverkar mig och andra är jag inte aktiv i min egna personliga utveckling. Det vill jag vara. Och jag tänker att denna bok väldigt bra kopplar samman till gårdagens inlägg om att bli en bättre människa.

Älskar du också listor?Älskar du också listor?

Jag tycker det ska superintressant att fylla i lista efter lista under det här året. Jag tänker att det ska bli en del av min kvällsrutin på söndagar. Det känns som det passar in bra där. Ett bra avslut och samtidigt en bra början.

Vad säger du? Vill du också hänga på och skriva en lista, i boken 52 listor för ett lyckligare liv, varje vecka under hela 2108? Det vore spännande att göra detta tillsammans med någon mer. Jag är inte säker på att jag kommer vilja avslöja allt jag skriver men det kommer säkert finnas känslor och också konkreta inslag att dela varje vecka. Det blir som en bokklubb fast vi skriver ”boken” själva under året.

Det gör inget att vi är inne i vecka två på året. Listorna är inte daterade på något sätt men det kan vara bra om vi är något i fas i alla fall. Skriv i kommentaren om du är intresserad. Om vi blir några stycken så får vi fundera på hur vi organiserar det hela.

29 Comments

 • Reply
  Maria - hälsokonsult och professionell tränare
  9 januari, 2018 at 18:23

  Oh den blev jag väldigt nyfiken på, älskar också listor! Tack för tips!!

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:17

   Den är helt klart fin.

 • Reply
  Finurliga fröken
  9 januari, 2018 at 18:34

  Jag älskar listor och efter att ha sett boken i många bloggar köpte jag den vid årsskiftet. Så nu ligger den här hemma och jag har fyllt i vecka ett. Väldigt intressant och det ska bli spännande att gå igenom boken under året.

  Jag är gärna med om det blir någon grupp där vi jobbar tillsammans.

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:18

   Vad kul att du har den och gillar den. Vi får se hur det blir med grupp men det vore helt klart intressant att prata om. Info dyker upp här på bloggen framöver oavsett hur det blir.

 • Reply
  marianne
  9 januari, 2018 at 20:04

  Egentligen är jag sedan tidigare inte en typisk listmänniska, men börjar tycka mer och mer om det! Och just de här listorna kände jag är både roliga och bra. Beställde boken direkt och vill gärna vara med om det blir en bokklubb. Tack för tipset Dorotea.

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:19

   De här listorna är inga vanliga att göralistor vilket kanske är det vi förknippar med listor mest. Detta är mer in på livet.

 • Reply
  Isa
  9 januari, 2018 at 20:07

  Lillasyster är naturligtvis med 🙂

 • Reply
  Hanna B
  9 januari, 2018 at 20:23

  Jag älskar listor! Jag är med 🙂

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:20

   Kul! Jag återkommer med info om hur det blir eller inte blir.

 • Reply
  Emilia Westerström
  9 januari, 2018 at 21:34

  Köpte också denna (och den andra.. hm, minns inte namnet) till mig och min syster förra året, så himla fina och bra!

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:20

   Ja, jag såg den hos dig förra året. Very nice.

 • Reply
  Anna-Maria
  9 januari, 2018 at 22:02

  Så spännande! Verkar vara en väldigt utvecklande och rolig bok att fylla i. Kanske vore något att investera i. 🙂

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:21

   Ja kanske. Du får känna efter helt enkelt. Länken tar dig till adlibris direkt.

 • Reply
  Clara Toll
  9 januari, 2018 at 22:37

  Ååå kanske kan hänga på när jag är klar med min utb!

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:21

   Klart du ska i så fall. Första tillfället kommer förmodligen hamna efter att du är klar.

 • Reply
  Joanna Svärd
  9 januari, 2018 at 23:52

  Åh, denna måste jag ha! Älskar omslaget också, helt magiskt fint. =)

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:22

   Magiskt fin helt klart.

 • Reply
  Susanne
  10 januari, 2018 at 07:14

  Listor är roliga 🙂 Om man får blogga om det så gillar jag det 😉

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:22

   Helt klart roliga. Blogga får man alltid.

 • Reply
  Bettina
  10 januari, 2018 at 08:23

  Är med – älskar listor!
  Måste bara inhandla boken. 🙂

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:23

   Kul! Vi får se hur det blir. Info kommer här på bloggen om hur det blir. Klicka på länken så kommer du till adlibris.

 • Reply
  efwa.lonnquist
  10 januari, 2018 at 14:00

  Låter som en fantastisk bok. Jag är också nyfiken på en bokcirkel/-klubb

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:23

   Jag tycker den är riktigt bra och faktiskt svår till viss del.

 • Reply
  Kicki Ekonomisk PT
  10 januari, 2018 at 21:11

  Låter perfekt till en listskrivare. Ska inhandlas nästa vecka i stora staden !!

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 12:24

   Helt perfekt skulle jag säga! Du kan ju klicka hem den också men stora staden låter ju lockande 😉

 • Reply
  Ulrika
  11 januari, 2018 at 14:50

  Jag älskar listor! Nu är boke beställd 🙂

  • Reply
   Dorotea
   11 januari, 2018 at 16:10

   Hurra! Hurra! Vad roligt.

 • Reply
  Mimmi
  13 januari, 2018 at 08:01

  Ja! Ska beställa och är intresserad göra den i en bokcirkel.

 • Leave a Reply