0
8 In downshift/ Familjen och livet/ lista

7 saker jag ska göra i helgen

7 saker jag ska göra i helgenHelgen ligger framför oss och det utlovas riktigt bra väder och här i Göteborg blir det folkfest i och med göteborgsvarvet. Eftersom jag har varit sjuk under veckan så kommer jag förmodligen lägga en del av min helgtid på arbete men främst är helgen familjetid. Här är 7 saker jag ska göra den här helgen.

7 saker jag ska göra i helgen7 saker jag ska göra i helgen

1. Göra ordning min altan
Det är dags att göra klart altanen för sommarhäng. Ställa ordning utemöblerna, placera ut krukorna och fylla dem med blommor och spänna upp tygtaket som gjorde altanen så mysig att vara på förra sommaren. Om det finns lust och ork kanske altanen även blir skrubbad.

2. Spela in söndagsfilmen
På söndag ska det förstås läggas upp en planeringsfilm för söndag är för planering. Jag har inte riktigt bestämt mig vad den ska handla om än men det ger sig.

7 saker jag ska göra i helgen3. Äta massor med frukt
Jag blir alltid sugen på frukt när det är fint väder så jag tänker köpa hem massor med god frukt att frossa i. Jag hoppas framför allt hitta jordgubbar till rimligt pris.

4. Ut och cykla
Jag längtar efter att ta en cykeltur så jag tror allt det få blir en tur tillsammans med familjen. Kanske ta med lite picknick och stanna och mysa till det någonstans längst med vägen.

7 saker jag ska göra i helgen5. Åka till ett rapsfält
Om det inte blir en cykeltur så skulle jag inte ha något emot att sätta mig i bilen och köra till närmaste rapsfält. En önskan jag har varje år och som barnen suckar mer över för varje år som går. Jepp, jag tvingar med dem.

6. Pyssla med min veckoplanering
Söndagseftermiddagarna är paxade för planering och pyssel med min Bullet Journal. Då sitter jag vid mitt arbetsbord och bestämmer vad jag ska göra under veckan och så grejar jag ordning de sidor jag behöver i min bujo. Det kan jag sitta med i timmar. Det är avslappning för mig och resten av familjen brukar alltid ha något annat för sig under den tiden ändå. Perfekt!

7 saker jag ska göra i helgen7. Njuta på altanen
Och eftersom altanen ska bli fin så tänker jag sitta där och njuta med min frukt. Det är inte ovanligt att jag lägger mig i soffan där och somnar. Otroligt skönt.

7 saker jag ska göra i helgen

 

8 Comments

 • Reply
  Helena
  19 maj, 2017 at 11:41

  Låter som en underbar helg! Hoppas du hittar goda jordgubbar.

  • Reply
   Dorotea
   19 maj, 2017 at 13:43

   Det hoppas jag också 😀

 • Reply
  Gunnar F Novik
  19 maj, 2017 at 11:49

  Blev orolig ända till jag såg sak nummer sju. Kanske prioritera upp den?

  • Reply
   Dorotea
   19 maj, 2017 at 13:43

   Det är den jag kommer göra mest. Finns ingen inbördes ordning här.

 • Reply
  Maria - pt, hälsopedagog och löpcoach
  19 maj, 2017 at 13:13

  Håller med ovanstående talare, vad mycket planer för helgen. Jag har bara en och den involverar att vara utomhus så mycket som möjligt! 🙂

  • Reply
   Dorotea
   19 maj, 2017 at 13:47

   Hmm, intressant att det uppfattas som jag ska göra mycket. Fick läsa igenom det själv en gång till. För mig ser det ut som en väldigt lugn helg. Äta frukt, greja i min kalender och njuta på altanen kommer säkert hamna som en och samma. Cykla känns trevligt. Rapsfält är bara om vi känner för det eller på väg någonstans. Göra ordning på altanen kommer det främst vara mannen som gör. Det enda måstet på listan är söndagsfilmen.

 • Reply
  Malin
  19 maj, 2017 at 23:07

  Fina och inspirerande bilder ✨
  Låter som en härlig helg!

  • Reply
   Dorotea
   20 maj, 2017 at 16:19

   Tack! I det här vädret är det enkelt att ha en härlig helg.

  Leave a Reply