0
4 In entreprenörskap/ planering

Jag sammanfattar maj

Jag sammanfattar majDå tycker jag att det är dags att jag sammanfattar sköna underbara maj som i år blev lite som april med väder som inte kunde bestämma sig. Mitt fokus för maj var ju produktion i form av framför allt kurser och det gick ju bra. Det blev ett lanseringsparty som bestämt.

Dags att sammanfatta majVädret, vännerna och utflykterna

Jag tycker att maj blev konstig i år. Det betyder inte dålig, bara konstig. Det är ju en av de bästa månaderna på året då våren ska komma och altanen invigas men i år var vädret mer som i april. Äppelträdet blommade knappt eftersom det var kallt. Det blommade men inte så där intensivt som jag älskar. Det blev lite altanhäng men inte så mycket som jag vill eftersom vädret växlade så snabbt mellan kyla och högsommarvärme.

Dags att sammanfatta majDet blev några utflykter och träffar med vänner. Maj började ju med fantastiskt väder och vi hängde i skogen i Kungsbacka och vi avslutade med en dag med familjen vid sjön i Åkulla bokskogar. Vi satt på altanen, hade grillpremiär och spelade fotbollsmatcher. Vi cyklade till blomsterhandeln. Det blev en drinkkväll med bästa tjejkompisarna också.

Dags att sammanfatta majFöretaget

I företaget producerade jag som sagt kurser men jag började också på allvar med filmer om Bullet Journaling aka söndagsfilmen och antalet blogginlägg i veckan ökade då just ämnet Bullet Journaling fick sin plats. Jag planerade för snigelpostklubben som nu är i full gång och kurserna i Bullet Journaling är up and running. Coachingen fick inte så mycket utrymme som den brukar men det föll sig bara så.

Dags att sammanfatta majDet blev två artiklar i media under maj månad och en ny är på väg ut, så juni börjar med synlighet. Och på tal om juni så har jag en plan såklart och den kommer jag presentera på måndag då jag skriver om mitt fokus för juni.

Dags att sammanfatta majMaj bjöd på flera samtal om samtal om samarbeten så under ytan bubblar det ska ni veta. Flera samarbetsmöten har det blivit och fler ska det bli. Det mesta kommer nog att presenteras först under hösten.

Dags att sammanfatta majDeadlines och tedrickande

Eftersom det varit mycket produktion så har jag haft många satta deadlines för att bli klar i tid. Stressande stundvis men främst skönt. Deadlines hjälper mig att hålla fokus och utan fokus blir det absolut ingenting gjort. Då hamnar jag framför Netflix eller på altanen (utan dator).

Dags att sammanfatta majOch eftersom det blivit en hel del arbete vid datorn och väldigt mycket strategiarbete så tror jag nog att jag slagit rekord i tedrickande. Kanske skulle jag göra en tracker över antal koppar te per dag. Ojoj, det vet jag inte om jag vågar faktiskt. Vad säger ni?

Dags att sammanfatta majDe främsta utmaningarna

Utmaningar står jag inför hela tiden. Det är så jag och mitt liv fungerar. Jag tycker det är läskigt att göra nya saker och därför utsätter jag mig för det hela tiden och så är det mina reumatiska sjukdomar som skapar utmaningar åt mig.

Dags att sammanfatta majDenna månaden skulle jag säga att en av mina största utmaningar har varit min vänsterhand. Inflammtion i handled och tumled. Inte skönt när man skriver så mycket på datorn som jag gör.

Utöver det så har mina tajta deadlines utmanat mig såklart. Det är alltid utmanande med deadlines eftersom det kräver att man verkligen gör det som ska göras när det ska göras. Det går inte att fuska.

Dags att sammanfatta maj

Ja och det här med att en tangent på datorn inte fungerat har varit irriterande. Vet ni hur ofta man skriver bokstaven t egentligen? Inte jag heller men m å n g a gånger. Det var rejält läskigt när mannen plockade isär min laptop för att sätta dit ett nytt tangentbord men så skönt nu när datorn är hel igen.

Vad jag ser fram emot i juni

Under juni ser jag fram emot sommar, skolavslutningar och sommarlov. Jag ser fram emot att de slappa lovdagarna ska börja och jag ser fram emot skolavslutningstårtan. Jag kommer att jobba med jag drar ner på takten. I juli ska jag ha helt ledigt men det är en månad kvar tills dess.

Dags att sammanfatta maj

4 Comments

 • Reply
  Charlotte
  5 juni, 2017 at 09:42

  Åh vad härligt att läsa om din månad, så många beståndsdelar, så mycket livet inrymmer och du som också är en mästare i att hantera tiden. Hoppas det blir många härliga möten också i juni och att du njuter av vila i juli. <3

  • Reply
   Dorotea
   5 juni, 2017 at 15:28

   Tack Charlotte! Ja juni ska ha utrymme för vila för vem vill missa sommaren?

 • Reply
  Ingela
  5 juni, 2017 at 12:55

  Vad fint att läsa om dina utmaningar, tänker att din hand längtar efter välbehövlig vila snart.

  • Reply
   Dorotea
   5 juni, 2017 at 15:31

   Tack Ingela! Ja utmaningar har vi alla och jag försöker att göra mina lite tydligare eftersom det från en blogg är enkelt att tro att livet bara är bra. Jag har en speciell skena på handen nattetid så att den blir helt avlastad och ett annat skydd som jag kan ta till dagtid om det behövs. Jag vilar den så ofta jag kan men det är svårt när skriva är en stor del av mitt jobb.

  Leave a Reply