En hjälpande hand.

I december tenderar vi att vilja göra saker för andra. Vi vill hjälpa till där hjälp behövs. Det finns många julprojekt att välja på om man känner att man vill bidra med något. Hur mycket man bidrar med spelar mindre roll för om vi är många som ger något så blir det bra i alla fall.

I år har jag hittat två projekt som jag valt att delta i:

Det första heter ”Tjäna stan” som är ganska nya i Sverige. Olika kyrkor i Göteborg har gått ihop för att hjälpa behövande i vår stad. I lördags hade de ett matprojekt i samarbete med ICA Maxi. Man fick en lista med varor och så kunde man handla det men ville och så mycket man kände för att ge och sen lämnade man det man köpt utanför kassorna. Maten ska fördelas till behövande familjer i Göteborg. Det var ett enkelt sätt att hjälpa till med avgörande för någon annan.

Det andra är ”Gothia Towers julklappsinsamling”. De samlar in julklappar till barn som kanske inte får någon julklapp annars. Man väljer något, packar in och när man lämnar in det skriver man till vilken ålder julklappen lämpar sig. Även detta är väldigt enkelt att göra.

Som ni märker är det projekt i min egen stad. Jag tycker man ska hjälpa alla som behöver hjälp och ofta glömmer vi bort dom som vi har i vår närhet. Det är många som behöver hjälp och jag väljer att hjälpa på nära håll. Det behövs mycket hjälp världen över och det är bara för oss att välja det som känner att vårt hjärta ömmar för.

Julandan som vi känner den här tiden på året som får oss att vilja hjälpa behöver inte ta slut när julen är över. Den kan vi ta med oss in i nästa år och fortsätta hjälpa.

3 Kommentarer

  1. Fint! Det är viktigt att inte bara tänka på sig själv.

  2. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

  3. Thanks for another magnificent post. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect means of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the look for such information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *